Napi 30.000 feltört weboldal. A Tiéd biztonságos? Nem tudod? Nincs időd rá? Gondozás mentes, weboldal mindenkinek, felesleges költség nélkül.

A weboldal biztonság és frissítés nem luxus

Találkoztunk már olyan weboldallal amit a karbantartás hiánya miatt 8 év alatt legalább 3x törtek fel. A Te weboldaladat karbantartották és frissítették az elmúlt 1 évben? Ne legyél a napi 30.000 feltört weboldal egyik tulajdonosa estére!

Ha esetleg a Te oldalad se lett frissítve vagy karbantartva, vagy nem tudod hogy ez megtörtént-e, akkor már ne állj neki. Joggal kérdezhetnéd, hogy miért ne és a magyarázat egyszerű. Valószínűleg a frissítés és karbantartás könnyen kerülhet 2x annyiba mint ha újra gyártanád. Inkább nézz új szolgáltatóután, aki alapból megoldja, vagy ajánl biztonsági és frissítési csomagot.

Ez az írás lehetne egy kiselőadás a karbantartásról de két okból se arról szól. Az első, hogy ha eddig nem foglalkoztál a karbantartással, mert nem érdekelt vagy mert nem is tudtadd hogy kell, akkor most minek kezdenél neki?

Ez a írás leginkább egy gondolatébresztő, hiszen ez a katasztrófális helyzet nem csak a weboldal készítők, hanem a weboldal tulajdonosokon is múlik, akik azt hiszik, hogy az Ő weboldalukkal sose fog megtörténni semmi sem.

Mi is az a weboldal karbantartás?

A karbantartás a weboldalt kiszolgáló szoftver és esetleg hardver környezet folyamatos frissen tartását, úgy nevezett szoftvert frissítést és hiba javításokat jelenti.

Miért fontos a karbantartás?

A statisztikák (3 másodpercenként törnek fel egy új oldalt a világban) azt mutatják, hogy a biztonság és a karbantartás az egyik legfontosabb dolog a weboldalaknál mégis erre fektetik a legkevesebb hangsúlyt.  Ha a weboldal nincs karbantartva, akkor minden egyes perccel nő a veszély, hogy feltörik és valamilyen kár keletkezik. A leggyakoribb problémák és károk amik  elő szoktak fordulni:

  • Feltörik az oldalt, az eredeti tartalmat törlik és valamilyen hecker üzenetet, vagy propaganda üzenetet írnak ki az oldalra. Jó esetben ezt csak a kezdő oldallal csinálják meg, de lehet minden oldallal.
  • Teljesen törlik az oldal tartalmát ás/vagy szoftverét, vagy olyan kárt okoznak benne, hogy az többet nem lesz használható.
  • A weboldalba káros szoftvereket raknak, a weboldallal próbálják megfertőzni az oda érkező látogatók weboldalát. Ez duplán káros, mivel a Google és már keresők ezt észreveszik és kitiltják az oldalakat a találati listából.
  • Feltörik a szoftvert és spammelnek vele. Amivel szintén dupla kárt okoznak. Ne csodálkozzunk ilyen esetben, ha email-eink nem érkeznek meg a címzettekhez, feladókhoz.

Még sok-sok problémát lehetne felsorolni, azonban a lényeg tényleg az, hogy a weboldalunk mindig legyen friss és karbantartott.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Csatlakozz és iratkozz fel hírlevelünkre hogy megkapd az aktuális híreinket. Sőt feliratkozóink 10%-ra jogosító kuponkódot is kapnak.

Sikeres feliratkozás

Miért védtelen a weboldalak 80%-a? Így lehet hogy a tiéd is?

A biztonságért tenni kell! A mai weboldalak 80%-ban valamilyen nyílt forráskódú szoftverrel készültek. Ezeket a szoftvereket karban kell tartani és frissíteni kell! 

 

Rengeteg weboldal készítő cég és vállalkozó sajnos legtöbbször nem is ajánl karbantartási csomagot ezekhez az oldalakhoz, vagy ha igen, nem tudni az mit is takar. Nyilván valószínűsíthető, hogy amikor weboldalt készítenek nem foglalkoznak  a frissítéssel és karbantartással. 

Azonban szót kell ejteni a másik oldalról. Nyilván ennek azért a megrendelők is tehetnek, hiszen valószínűleg nem kérik számon a biztonságot a szolgáltatókon sajnos.

 

Mit tehetünk a weboldalunk biztonságáért?

Ha már van weboldalunk, akkor első lépés, hogy megnézzük a szolgáltatónk oldalát mit is ír a biztonságról. Ha nem jutunk információhoz kérdezzük meg, hogy mikor és hogyan szokta frissíteni oldalunkat. Ha nem tud választ adni vagy bizonytalan akkor érdemes a váltáson egyből elgondolkodni.  Jó esetben sikerül tisztázni a kérdést és esetleg elfogadható áron előfizetni a frissítésre. 

Nagyon fontos azonban megjegyezni, hogy a frissítésért és karbantartásért óriás összegeket kifizetni szintén akkora butaság mint karbantartás nélkül weboldalt üzemeltetni. A karbantartás is pénzbe kerül de nem kerülhet egy vagyonba. 

Mit lehet tenni?

Talán a legjobb az, hogy ha amikor weboldal szolgáltatót választunk, akkor odafigyelünk erre. A kapott árajánlatokat mindig úgy kell átnézni és összehasonlítani, hogy amelyiknél nincs karbantartás ott azt hozzá kell kalkulálni. 

Válasszunk olyan szolgáltatót, ahol foglalkoznak a frissítéssel és figyelnek a biztonságra!

Ha a jelenlegi szolgáltatódnál nem tudod mi történik a biztonság terén, nincs frissítési csomag vagy semmilyen információ erről, akkor ahogy már az előszóban is ajánlottuk, inkább keress másik szolgáltató mint, hogy a réginél maradsz. Hidd el egy feltöréssel járó probléma sokkal többe kerül mint a frissítés és a karbantartás. Sőt sokszor tapasztaltuk hogy utólag a szolgáltatók elképesztő összegeket tudnak felszámolni. Ha az oldalad régen frissítették akkor vélhetően régi is. A weboldalakat meg is kell újítani, javasoljuk legyen a biztonság egy jó indok arra, hogy weboldaladat teljesen megújítsd!

MiniPortál Biztonság

Mi a MiniPortálnál különös hangsúlyt fektetünk a biztonságra. Nem csak a szoftvert frissítjük és javítjuk rendszeresen, hanem egyéb más módokon is védekezünk. Speciális tűzfal és védelmi rendszer védi rendszerünket, ami a hagyományos támadások, pl jelszótörések, brute force támadások és egyéb támadások elől is védenek. Ennek keretében még a felhasználókat is próbáljuk rávenni az erős jelszavakra is. 

A védelem mellett ráadásul folyamatos biztonsági mentéssel is rendelkezünk, így egy esetleges probléma esetén régebbi mentett verziók is rendelkezésre állnak 

A biztonsági és frissítési funkciókat rendszerünkben nem látod, azokat úgy alakítottuk ki hogy neked semmi dolgod ne legyen. Az egyetlen látható eleme a magyar nyelvű szám captcha, vagy spam csapda, kinek hogy tetszik.

A MiniPortál-nál nincs külön karbantartási díj, mert a havi előfizetési díjak ezt is automatikusan tartalmazzák.

A MiniPortál rendszert úgy frissítjük és fejlesztjük, hogy mindig követi a trendeket így a megújításra sincs szükség. 

Csatlakozz most elégedett ügyfeleink táborához

Regisztrálj és próbáld ki ingyenesen rendszerünket, vagy akár bízz meg minket weboldalad teljes elkészítésével is.

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT, MINDEN ELŐFIZETÉSÜNKHÖZ!

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT, MINDEN ELŐFIZETÉSÜNKHÖZ!

Csatlakozz, regisztrálj érdekes híreinkre és szerezz 10% kedvezményt

Sikeres feliratkozás!

SZEREZZ 10% KEDVEZMÉNYT MINDEN ELŐFIZETÉSÜNKHÖZ!

Iratkozz fel hírlevelünkre és küldünk neked egy kupon kódot amit bármelyik előfizetésünkhöz használhatsz.

Sikeresen feliratkoztál!